book nowcall now

Еко пътеки в Свети Влас

Разположен в полите на Стара планина, Свети Влас предлага изключителни възможности за морски и планински туризъм едновременно. Наличието на санаториум в близкото минало доказва, че въздухът е изключително чист и лечебен. Най-красиво е през пролетта, когато природата се събужда за нов живот, гората ухае свежо, птичките пеят пролетната си песен, зеленото е навсякъде около вас. Есента обагря цялата местност с богато разнообразие от цветове.

Екопътеките са част от специален проект на Община Несебър, който има за цел да покаже на туристите богатото културно и историческо наследство, както и и спиращи дъха панорамни гледки към залива.

Екопътека „Лазурен бряг” с дължина приблизително 5 км. Времето за преминаване е 2-3 часа. Започва от Свети Влас и стига до защитената местност “Калината”. Екопътеката е изключително лесна и приятна за разходка. Подходяща е за всякакви възрасти.

Екопътека „Величествен Балкан” е дълга 8 километра и продължителността на прехода е около 4-5 часа. Тя започва от ваканционно селище „Елените”, достига до Кушу чешме, където се намира вековен дъб от вида благун.

Екопътека  „Хилядолетна история” е около 6 километра и се изминава за между 2 и 4 часа, в зависимост от физическата подготовка на туриста. Започва от местността “Аязмото” и приключва на туристическия комплекс “Манастирите” Много лесна за преодоляване за хора от всякакви възрасти.